28.4.2008

Korkokengistä ja niillä kävelystä

Rakastan korkokenkiä (niin ja kaikkia muitakin kenkiä, mutta ERITYISESTI korkkareita)!

Vaikka olen suhteellisen (?) pitkä (175cm), käytän usein n.7 cm korkoja ja varsinkin juhlissa jopa 9cm korkoja.

Korkokengät ovat vaan niin kauniita.
Kävelykin on kauniimpaa ja ryhdikkäämpää kuin matalissa kengissä lompsottelu. Eikä ollenkaan haittaa se fakta, että ne saavat sääret (ja pepun) näyttämään paremmilta.

Miten jaksaa viettää koko päivän viettää korkokengät jalassa?

Kannattaa hankkia kengät joiden lesti on juuri oikeanlainen ja korko sopivassa kohdassa (EI liian takana). Apukeinona voi myös käyttää geelityynyjä (esim. party feet) päkiän alla.
Platformit myös helpottavat oloa ja kävelyä. Joissain laatumerkeissä mm. Pura Lopezin korkkareissa on jo valmiina pehmusteet päkiän alla.

Ja kyllähän ne jalat silti saattavat väsyä, varsinkin jos joutuu kävelemään tai seisomaan pitkään…

MUTTA, En ole koskaan ymmärtänyt miksi joidenkin mielestä korkokengillä on vaikeaa kävellä?

Innille ja muille vinkkinä voisi kai sanoa, että osta LAADUKKAAT ja oikean kokoiset korkokengät ja aloita maltillisella korolla (n.5cm). Muista hyvä ryhti (napa sisään ja olkapäät taakse).

Älä harpo, vaan ota aluksi lyhyitä askelia. (Sitten kun olet pro, korkkareissa voi myös juosta – jos on pakko!)

Äläkä yliojenna polvia. Tosin polvet koukussa koikkelehtiassasi, et myöskään näytä kovin elegantilta! Mieti laskettelua ja rullaluistelua - joustoa polvissa…

Ja harjoittele kävelyä vaikka ensin kotona!

3 kommenttia:

Anna-Maria K kirjoitti...

Itsekin rakastan korkokenkiä, ja olen vihreä kateudesta sinun kengistäsi... :D Hauskaa vappua ja matkaa! Kiinnostaisi tietää mitä siellä ihmiset pukevat päälleen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Onnistuu jo hienosti 5cm korot mutta nuo Pura Lopez -tyyppiset jätän vielä väliin ja treenaan Tarsaloilla. Napa sisään ja hartiat ulos! Go! Mielestäni kenkäkaupoissa pitäisi olla sellainen 200m testirata jossa erottuisi jyvät akanoista. Liian usein käy niin että kaupassa kengät tuntuvat hyviltä ja kaduilla harppoessa eivät enää tunnukaan.

Pietarin muotiraporttia odotellessa, hauskaa matkaa!

Hanimani kirjoitti...

Vapun jälkeen sitten Pietari-special! Tn. lisää korkokenkiä...

Inni, seuraavaksi sitten 7cm kehiin ja siitä eteenpäin. Kokeile platformeja. Ne on mukavia ja helppo kävellä... Saat testata mun kenkiä...