9.5.2008

Shoppaillaan - matkoilla

Turhautuneena Pietarin reissun vähäisistä löydöksistä (1 toppi!), ajattelin kirjoittaa yleisesti matkoilla shoppailusta.

Olen innokas shoppaaja ja varsinkin matkoilla saattaa mopo karata joskus käsistä…

En yleensä voi matkan ekana päivänä astua jalallanikaan kauppoihin, muuten seuraukset saattavat olla tuhoisat…

Esimerkkeinä Barcelonan ja Madridin reissut vuosien takaa, joissa nähtävyydet meinasivat jäädä näkemättä ja kaikki aika meni shoppailuun. Itse asiassa Madridissa nähtävyydet TODELLA jäivät näkemättä…

Työpäivän pituiset shoppailumaratonit käyvät myös työstä. Onneksi sekä ystäväni, että avomieheni ovat innokkaita shoppaajia . Yksin ei siis tarvitse kauppoja kiertää.

Shoppailumaratoneilla on tärkeää pitää verensokeri- ja nestetasapaino oikealla tasalla. Joten lounas- ja kahvitauot ovat tärkeitä! Shoppailun lisäksi tutustun yleensä mielelläni paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin.

Loma-/shoppailumatkan kohteeksi on siis paras valita joko tuttu kaupunki, jossa on käynyt aiemminkin tai kaupunki jossa ei juuri ole nähtävyyksiä… :)

Omat suosikkishoppailukohteeni ovat mm. Pariisi, Barcelona, Madrid, Köpis ja NY. Eivätkä Amsterdam ja Miamikaan hassumpia ole.

Mitkä ovat sinun suosikkisi shoppailukapunkisi ulkomailla?

Matkoilla shoppailu on ihanaa, sillä yleensä tekee löytöjä joita Suomesta ei saa. Ei sitten kävele ne IHANAT kengät tai mieletön takki kadulla vastaan joka toisella!

Myös hintataso on monessa maassa edullisempi kuin Suomessa. Varsinkin halpa dollari kannattaa nyt hyödyntää, jos ei muuten niin nettikaupoista tilaamalla. Useissa Euroopan maissa myös arvonlisävero on pienempi kuin meillä, joten säästöä syntyy…

Ennen matkalle lähtöä kannattaa kysyä vinkit kavereilta ja googlata netistä parhaat ostoskadut ja selvittää suosikkikauppojen osoitteet. Ja jos shoppailuun on vain rajoitettu aika (työmatka tms), joka kaupungissa on yleensä hyvin varusteltu tavaratalo tai ostoskeskus! Silti itse suosin mieluusti pikku boutiqueita ja kivijalkaliikkeitä joissa tarjonta on persoonallisempaa.

Heinäkuun Pariisin alennusmyyntejä odotellessa...

2 kommenttia:

Anna-Maria K kirjoitti...

Alkoi hymyilyttämään kun sanoit että shoppauksesi saattavat kestää työpäivän verran. Viime vuonna Milanossa laskettiin että miehen kanssa shoppiltiin hippusen päälle kahdeksan tuntia. jalat olivat melkoisen kipeät... :D

Anonyymi kirjoitti...

Itse en pidä shoppailusta, keskityn mieluummin nähtävyyksiin, luontoon ja kahviloihin. Kun nyt kuitenkin vaatteita pitää käyttää (!!) ja ulkomailta löytyy hauskempia vaatteita on minun ratkaisuni teho-ostostelu. Tyyliin; keskustaan 4 tunniksi ja toimeksi.

Vallitsevia periaatteita ovat; helpot sovitusvaatteet päälle, hyvä aamiainen alle, ainakin kaksi luottokorttia mukaan, kaikki kiva sovitetaan ja kaikki kiva ostetaan jos on varaa. Perään ei itketä eikä mietitä (=samaan kauppaan ei enää palata jos ei osata päättää - on osattava), luultavimmin osuu nappiin kuitenkin.

Tällä periaatteella myös ostostelua inhoava saa vaatevarantoonsa täydennystä. Hyvä vinkki on myös keskittyä vain niihin kauppoihin joista on joskus löytänyt kivoja vaatteita, säästää huomattavasti aikaa.

Tämän neljän tunnin maratonin jälkeen olenkin aivan uupunut sekä köyhtynyt ja siirryn muihin loma-aktiviteetteihin.